Kinesisk firma opkøber med henblik på masseproduktion af mere effektive solceller

Over en kortere årrække er priserne på solceller faldet væsentligt. Dette skyldes både den store konkurrence på markedet, men også udviklingen af mere effektive solceller.

Solenergi industrien sænker løbende prisen med udviklingen af nye solcelletyper

En af de firmaer der for alvor prøver at presse prisen ned er SolarCity. SolarCity har netop annonceret er det vil opkøbe Silevo således at de kan producere deres nyeste solcelleteknologi i stor skala.

Det der gør opkøbet af Silevo attraktivt er den højere effektivitet på deres solceller. Silevo’s solceller kan nemlig konvertere 21 procent af solens energi til elektricitet. Ud over dette vil Silevo’s silikone celler kunne optimeres yderligere med 3%. Dette betyder at antallet af solceller på en typisk solcelleinstallation vil kunne reduceres med hele 25%.

Nye teknologiske fremskridt gjort de seneste år vil betyde mere effektive solceller

Der er dog også masser af andre firmaer der eksperimentere med ny teknologi. Målet for dem alle er at få prisen ned og dette er også sket i høj grad over de seneste 5 år.

Der er mange forskellige nye teknologier der ser rigtig lovende ud. De er blevet udviklet siden de massive investeringer i solenergi startede for snart 10 år siden.

For at prisen kommer ned kræver det dog at de nye paneler kan produceres i stor skala. Vi kommer derfor til at vente nogle flere år før vi kan få glæde at de mange fremskridt forskerne har gjort.

Prisen på solceller vil fortsætte med at falde

Forskere inden for industrien siger det er usandsynligt at priserne vil fortsætte med at falde som de har gjort de sidste fem år, men at de fortsætter ned af er der ingen tvivl om.

Ud over at udvikle nye teknologier arbejder producenterne også på at optimere produktionen af eksisterende teknologier, hvilket igen er med til at sikre at solceller industrien fortsat vil være i fremgang.

Skriv en kommentar