Obamas energiplan kan blive en guldgruppe for grønne amerikanske virksomheder

Et af hovedpunkterne på Obamas politiske dagsorden er hans energiplan og med god grund. Det som Obama har set i modsætning til MaCain er at USA er nødt for at frigøre sig at af deres afhængighed af især Olie. Vedvarende energi den eneste vej frem hvis USA forsat skal være en stormagt.

energiplanJeg kan ikke andet en glæde mig over at der nu er blevet valgt en præsident der ser vedvarende energi som vejen frem. Endelig virker det som om USA har vendt sig i den rigtige retning når det kommer til hele klimaspørgsmålet.

Obamas energiplan

Obamas energiplan er ganske omfattede, faktisk er Obamas mål at USA skal være fri for import af fossilbrændstoffer inden 2012. Obama er klar til at investere 15 milliarder dollars, bl.a. i den private sektor til at fremme den alternative energi i USA. Hans primære mål er:

  • At have over 1 million hybrid biler på vejene der kan køre over 150 km pr liter, dette inden 2015.
  • At 10% af USA’s energi skal komme fra vedvarende energikilder inden for hans første 4 år som præsident og at nå 25%. inden 2025.
  • At reducere energiforbruget i USA med 10% inden slutningen af det næste årti.
  • At sænke CO2 udledningen med 80% inden 2050

Positiv omvending i USA’s erngipolitik

Flere analytikere mener at Obamas energiplan er urealistisk, men uanset om Obama kan nå sine mål inden for tidsrammen er dette i sandhed om positiv omvending i forhold til USA’s tidligere holdning til hele energispørgsmålet. Under alle omstændigheder vil der ske en opblomstring af grønne virksomheder i USA med den ekstra kapital Obama vil tilføre sektoren.

Speak Your Mind

*