QBEAK – Dansk elbil-projekt spås stort markedspotentiale

Det danske firma ECOmove ApS arbejder i øjeblikket på de sidste detaljer inden lanceringen af deres dansk producerede el-bil kaldet QBEAK. Allerede før lanceringen bliver der talt om et stort markedspotentiale da denne elbil ikke er som alle andre.

Helt fra starten har ECOmove valgt en gentænke hvordan en bil designes bedst muligt. Dette har resulteret i lang række praktiske løsninger der ikke ses i andre biler på markedet. Især inden for den offentlige sektor kan QBEAK vise sig at sælge godt. Faktisk er der allerede en del danske kommuner der har forudbestilt QBEAK da den løser et akut behov.

Hvad gør QBEAK anderledes end andre elbiler?

En af de største fordele ved QBEAK er at førersædet er placeret i midten af bilen. Dette gør det muligt nemt at komme ud af bilen uanset hvordan den holder parket i byen. Det kan måske virke som en meget banal ting, men skal du ud og ind af bilen mange gange hver eneste dag vil du hurtigt sætte meget høj pris på dette.

QBREAK er kun tre meter lang hvilket gør den yderst attraktiv som bybil og er designet således at du selv bestemmer hvordan sæderne skal placeres. Den kan altså både bruges af den offentlige sektor, men også af private. Samtidig er den prissat ganske lavt og kommer pga. den lave vægt til at have en rækkevidde på op til 300km.

En anden unik feature er det hjulophæng som ECOmove har designet. Det er lavet af kompositmaterialer hvilket gør ophænget utrolig let og samtidig giver en god ydeevne.

Fornyelsesfonden har postet penge i ECOmove

Fornyelsesfonden formål er at placere investeringer i virksomheder der kan være med til at skabe vækst i Danmark. Fornyelsesfonden har vurderet at der stort potentiale i QBEAK og har derfor postet 4 millioner kr. i projektet.

Med disse penge i hånden ser fremtiden endnu lysere ud for ECOmove og deres første elbil QBEAK. De vil nu have mulighed for at få QBEAK godkendt hurtigere og dermed ud på markedet. Hvornår vi ser en dansk elbil på vejene er endnu ikke klart.

Speak Your Mind

*