Solcelleanlæg i Tyskland leverer mere strøm end 20 atomkraftværker

At solcelleanlæg kan producere mere strøm end atomkraft kan måske lyde for godt til at være sandt, men det var ikke mindre end tilfældet tilbage i Maj. I timerne hvor solen stod højest på himlen blev der produceret en kæmpe mængde strøm.

Hele 22 gigawatt blev det til og svarer altså til den mængde strøm som 20 tyske kraftværker ellers skulle have produceret i samme periode.

Tysklands vedvarende energipanel kæmper for solcelleanlæg

Informationerne kommer fra Norbert Allnoch  der er direktør for tysklands vedvarende panel (IWR). Han tilføjer desuden at der ikke findes noget andet land i verden hvor der producer så meget energi fra solen.

Som et ekstra plus fik de ideelle vejrforhold prisen på el i tyskland til at falde. IWR gør det også klar at de elektricitet der bliver produceret fra solceller rent faktisk erstatter de dyre gasfyrede kraftværker.

Hvorfor er det lige Tyskland der er så langt fremme med solenergi?

Efter ulykken på det japanske atomkraftværk I Fukushima besluttede Tyskland at de ikke ville have atomenergi. Regeringen gik in og lukkede otte værker og forventer at lukke de resterende ni senest 2022.

Ganske ambitiøst af Tyskland, men jeg er ikke I tvivl om at de lande der først skifter til vedvarende energi vil stå bedst rent økonomisk I fremtiden

Danmarks primære satsning har igennem mange år primært være på vindmøller. De yderst gode resultater fra Tyskland viser dog at solenergi på større skala I Danmark kunne være en oplagt mulighed.

Den danske regerings plan for forsatsstøtte til private solcelleanlæg er ikke til at være sikker på. Større tiltag som dem i tyskland vil derfor være yderst fordelagtigt for Danmarks fremtid på energiområdet.

Speak Your Mind

*