Japan skaber et kæmpe marked for solenergi

Japan har vedtaget en lov der gør at elselskaber skal købe strøm fra vedvarende energi kilder. Loven er gældende de næste 20 år og cementerer Japans beslutsomhed på at skifte til vedvarende energi.

Loven gør at der nu er åbnet et kæmpe marked for især solenergi i Japan

Et samlet marked på over 50 milliarder venter nu på investorer og herved firmaer der bygger solpaneler. Ved at skifte til vedvarende energi vil prisen på elektricitet stige i Japan og kritikere frygter at det vil skabe en bobbel der vil sprænge når markedet igen (om 20år) skal være selvregulerende.

Den højere pris for strøm i Japan vil blive sendt videre til forbrugerne. Igen mener kritikerne at vil forringe Japans generelle konkurrence evne, men efter uheldet med atomkraftværket i Fukushima står den Japanske regering fast. Atomkraft står i øjeblikket for 30 procent af Japans samlede energi produktion.

Hvor meget energi kommer fra solen i Japan?

Japan er nummer fem på verdensranglisten når det kommer til solenergi. Samlet har de nu anlæg der leverer 5 gigawatts. 1 gigawatt er nok til forsyne omkring 240.000 hjem i Japan.

Efter den ny lov er blevet vedtaget forventes det at der bliver tilføjet yderligere 3.2 gigawatts til solenergianlæggene. Dette svarer til den energi tre atomkraft anlæg producerer.

Siden 1990’er har Japan investeret i solenergi, men efter den 1. juli hvor den nye lov trådte i kraft har der vist sig en fornyet og kæmpe interesse i at investerer og bygge nye solanlæg.

I de kommende år forventes det derfor at langt mere af Japans energi vil komme fra solen. Det eneste land der vil investere mere i solenergi i det kommende år er Kina.

Speak Your Mind

*