Vindkraft fra drager har et stort potentiale

Over hele verden er der gang i forskellige eksperimenter med at generere vindkraft fra drager. Vindkraft fra drager er ikke nogen ny ide, men det er først de senere år der er begyndt at komme mere seriøse tiltag på banen. Nogle af de firmaer der arbejder på drage vindkraft vurdere at de kan genere op til 10 megawatt pr. drage og helt op til 100 megawatt ved større anlæg.

Udviklingen af dragevindkraft er i fuld gang

kiteI øjeblikket er der især et firma der kommet ganske langt med udviklingen af et vindkraft anlæg, Italienske KiteGen. KiteGen bruger drager der er sat sammen i serier. I høje vindstyrker drejes dragerne rundt og overfører derved energi til basen. Dragernes op og ned bevægelser bruges til at få en karrusell nede på jorden til at bevæge sig rundt.

Vindkraft fra drager har mange fordele

Hele konceptet med vindkraft fra drager har mange fordele. En af de største fordele er de stærkere vinde i de højere luftlag i forhold til vindstyrken på jorden. Et andet plus er den begrænsede plads installationerne bruger på selve landjorden. Selve dragerne er også billige, men det at få overført energien effektivt til installationerne nede på jorden er en kompliceret affære. At styre drager mest optimalt og få lavet energien om til el er der hvor de største udfordringer ligger.

Billig energi engang i fremtiden

vinddrageDer er et stort potentiale i drage vindkraft og der er blevet udført succesfulde “real life” tests i mindre skala. Det vare dog stadig mange år før vi kommer til at se de første anlæg rundt omkring i landskabet, men potentialet til store mængder af billig energi der.

Speak Your Mind

*