Windbelt – Billig vindenergi til den 3. verden

Shawn Frayne, der er en 28 årig opfinder har designet en utraditionel, men meget lovende vindturbine. Han har taget udgangspunkt i de fattige dele af verden der har brug for elektricitet og ikke er tilsluttet elnettet. Han har designet en lille, sikker og billig vindgenerator baseret på en helt ny ide.

Friktion er en hindring for de nuværende vindturbiner

humdingerDe typiske vindturbiner (vindmøller) tager udgangspunkt i rotationskraft. Et af de største problemer ved de nuværende typer er af meget af energien forsvinder i gearfriktion og i andre komponenter. Shawn Fraynes vindturbine tager derfor udgangspunkt i noget helt andet, de vibrationer vinden kan skabe.

Vinden skaber vibrationer og derved energi

Shawn Frayne kalder hans opfindelse Windbelt. Windbelt består af en tynd membran der er spændt ud og har en magnet montere i hver ende . Når vinden blæser på membranen begynder den at vibrere og det er denne vibration der skaber energien. Forskellige test har vist at Windbelt er op til 10 gange så effektiv som de bedste mikro vindturbiner der eksistere i dag. Dette hænger især sammen med den mindre friktion og de lave produktionsomkostninger.

Windbelt bliver spændende at følge i fremtiden

Selvom Windbelt er en helt ny teknologi er Shawn Frayne, med hans nystiftede firma Humdingerwind, allerede i gang med pilot projekter i Guatemala og Haiti. Selve ideen er simpel, men utrolig velovervejet. Det bliver spændene at se hvor meget energi de kommende udgaver og anlæg med Windbelt kan levere.

Speak Your Mind

*