Bølgeenergi – Eco Wave Power tester bølgeanlæg i Sortehavet

Et israelsk firma kaldet Eco Wave Power har netop succesfuldt gennemført en test af et medium størrelse bølgeanlæg i Sortehavet.

Målet var bl.a. at teste anlæggets holbarhed i rigtige vejrforhold hvor der ikke kunne tages hensyn til tidspunkter for bølgerne samt bølgehøjde.

Hvad går Eco Wave Powers bølgeanlæg koncept ud på?

Bølgeenergi System - Eco Wave Power Eco Wave Powers bølgeanlæg er forholdsvis simpelt. Flydere er monteret langs kysten eller på havnefronten og når bølgerne rammer disse bliver de løftet i vejret og driver et stempel.

Udfordringen ved bølgeenergi er at systemerne skal kunne holder til virkelig hårde belastninger. I stormvej er der typisk også nød til at være nogle sikkerhedssystemer der beskytter systemet ved ekstreme vejforhold.

Dette har Eco Wave Power tage højde for med en række forskellige sikkerhedsforanstaltninger. En er disse er ganske enkelt at flyderne fastlåses i en position hvor de ikke længere befinder sig i havoverfladen.

Hvad testede Eco Wave Power i Sortehavet?

Eco Wave Power testede en lang række forhold i Sortehavet, herunder: KW output, flydere tæt på hinandens effekt, betydningen af bølger fra siden og ikke mindst flyderens stormbeskyttelse.

Hvordan ser fremtiden ud for Eco Wave Power?

Det findes efterhånden ekstremt mange små firmaer der forsøger at omdanne bølgeenergi til elektricitet. Eco Wave Power virker som et af de mere lovende bølgesystemer. Deres løsning kommer dog til at skulle modstå en ganske stor kraft fra bølgerne, når de slår ind mod systemet.

Antallet af bevægelige dele er dog begrænset og samtidig har de formået at holde det mest af teknikken ude af saltvandet, hvilket må siges at være et stort plus.

Næste test for Eco Wave Power bliver at flytte til en ny kyststrækning for at vise potentielle købere at deres system kan opsættes og opererer under forskellig kystforhold. Efter denne test er målet at producere et kommercielt anlæg og efterfølgende oplyse hvor meget anlægget kommer til at koste og hvilket energi output det har.

Speak Your Mind

*