Brint bilen – Fremtidens bil der aldrig blev en realitet!

Bil industrien har i mange år lovet brint biler på vejene, men hvor er de blevet af? Til trods for de store summer der er investeret og de mange års forskning i brint biler, ses ingen brint biler på vejene.

Brændselsceller er alt for dyre

Brint bilEt af de største problemer er at produktionen af brændselsceller er alt for dyr. Hvis man ser på omkostningerne i forhold til batterier til en elbil er brændselsceller på ingen måde en konkurrent. Batterier er langt billigere at producere end brændselsceller og hele produktions apparatet til batterier er her allerede.

Produktion og distribution af brint er dyrt og besværligt

Det næste problem ved brint bilen er produktion og distribution af store mængder af brint. I øjeblikket er ingen måde at producere de store mængder af brint der skal bruges og transport af brint er besværligt og dyrt. Ud over dette er den måde man producere brint imod hele ideen med at gå over til brint biler. Energien til at lave brint kommer fra kul og olie, hvilket i første omgang underminerer hele ideen med grønne biler på vejene. Forskere at brint en af de værst tænkelige form for brændstof til en biler.

Hvorfor er der blevet investeret så meget i brint biler når elbilen er både billigere og bedre?

At der er blevet investeret så store summer i brint bilen kan ikke andet end at undre. Hvorfor ikke bruge de mange penge på at få elbiler på vejene i stedet for? I mange år har elbilerne stået klar og været et grønt og brugbart alternativ til vore forurenede benzin biler. Selv hvis produktionens omkostningerne på brændselscellerne og brint bilerne var meget lave mangler der stadig hele distributionsnettet til brint. Dette er der vel om mærke ikke et problem med elbilen, der har el nettet at trække på. Modellen med brint biler hænger på ingen måde ikke sammen økonomisk.

Olie- og bil firmaerne har bestemt hvilke biler vi skal køre

Det er tydeligt at det er de store spillere på energimarkedet der de sidste mange år har bestemt hvad der skal på markedet. Som jeg ser det har de store olie- og bil firmaer bestemt hvilke biler vi i dag kører i.

Den politiske stemning er ved at vende til fordel for elbilen

Heldigvis er den politiske vilje ved at være der til at få flere elbiler på vejene. Forhåbentlig bliver denne vilje ved med at være der, uanset hvor meget politikerne bliver presset og vildledt af de store virksomheder. Teknologien har været her i mange år, og nu hvor batterierne er endnu billigere er der kun en vej frem. Elbilerne skal på vejene hurtigst muligt og dette kan kun ske med opbakning fra os alle.

Speak Your Mind

*